Happy Dramming.com

Stockholm Beer & Whisky 2007

28 September 2007

 

Tog tåget tillsammans med Micke från Mariestad och hans bror Magnus till Stockholm. Checkade in på hotellet och tog en tur på stan. Letade hur länge som helst efter någonstans att äta, vi kom inte överrens :-) men till slut lyckades vi enas om Pizza Hut. Sedan letade vi upp bussen som tog oss ut till Nacka Strand och Stockholm Beer & Whisky Festival.

 

I början var det ganska lugnt och inte allt mycket folk (vilket fram på kvällen skulle visa sig bli mycket mycket mer då det blev mer och mer likt en pub). Trevligt men väääldigt trångt.

 

Vi smuttade oss i alla fall igenom de intressanta sorter vi hittade. Det blev "bara" strax över 20 sorter. Lite mindre än whiskymessen i Köpenhamn men i ett lugnare tempo och med riktigare tastingnotes. Det gick åt rikliga mängder vatten, dels för att hålla smaklökarna i trim och dels för att undvika berusningen. Mässans vinnare blev helt klart en Balvenie 1974 Vintage OB (186 flaskor tappade och utvald av bl a en svensk kille) samt HP #1602, båda på 89 pinnar.

Jag provade inte några speciella bottennapp faktiskt. Sämst betyg fick peated Ardmore från 1994 men den hamnade ändock på 79 pinnar så det var en rolig tillställning.

 

Det största intrycket gjordes dock av en 29 dagar gammal new make från Kilchoman. Sicken grej!! Jag satt i Clydesdales montern och kunde faktiskt inte få nog. Jag blev förälskad. Visserligen full av tjära, finkel, rök och inte så mycket mer men den lovade så gott så gott. Det ska bli kul att följa den i framtiden.