Happy Dramming.com

Whiskymessen 2008

 

29-30 mars 2008

 

Tillsammans med en god vän, Robert Ström från Oslo, tog vi bilen via Köpenhamn till Kolding tidigt på morgonen lördagen den 29 mars. Målet var Kolding och whiskymessen.dk. Vi kom fram vid 10-tiden och eftersom hotellet låg strax intill äntrade vi gymnastikhallen och började utforska vad som bjöds. I inträdet ingår ca 200 sorters smakprover + ett antal till försäljning. Det var väldigt mycket standardsåser och lite svårt att hitta nya sorter att prova.

Robert med ett glas av något gott i handen

 

En väldigt lyckad dag och två nöjda herrar blev det. Lite lunch fick vi också i oss i pausen på eftermiddagen samt rikliga mängder vatten. Det här var min tredje mässa och vatten rekommenderas skarpt. Det går att få i sig stora mängder whisky på kort tid och samtidigt behålla någotsånär bra trim på smaklökarna om man häver i sig vatten. Och då menar jag litervis. Tror jag drack 7-8 liter vatten under eftermiddagen.

 

Några 7-8 liter whisky blev det inte men väl 55-60 cl och strax över 40 olika sorter provade. Mässans vinnare blev en Dallas Dhu OMC från 1972 och en Port Ellen 1982 #2844 från Signatory. Båda på 89 pinnar. Dagens bottennapp var någon som hette All Malt, en Longrow Bond Reserve från Cadenheads samt en Glenglassaugh från 1984. Alla runt 63-65 poäng. Det riktiga bottennappet var dock en Kentucky Bourbon (Makers Mark), 43p och usch i kvadrat var mitt omdöme.

 

Dagen efter blev inte riktigt som beräknad dock. Vi styrde kosan till Fredrikshamn för att ta båten till Göteborg vid 15-tiden och den visade sig vara inställd. Hur slår man ihjäl 5 timmar en söndag i Fredrikshamn. Jo man köper ett litet schack, sätter sig på den enda öppna stället och spelar!!

 Lite uppgivna var vi allt för att Robert var tvungen att på ett eller annat sätt ta sig hem till Oslo på natten då han måste vara på plats igen måndag morgon. Vi kom i alla fall iväg med båten och strax före midnatt var vi i Göteborg bara för att upptäcka att Robert hade en spik i däcket. Bara att åka till macken, införskaffa fälgkors och byta däck. Sedan satte Robert kurs mot Oslo och var hemma fram på morgonkvisten. Fick en timmes sömn innan han skulle upp igen.

 

Nåväl - en rakt igenom lyckad helg och sannerligen minnesvärd av både en och två anledningar.