Happy Dramming.com

Provning 2015 11 02

Denna fredagkväll styr vi kosan till Mats i Kållered. Fem hugade gentlemän i sina bästa åldrar är whiskysugna...Yummy som vanligt skall det bli. Men bara 5? Börjar intresset i klubben tryta? Kanske....var sak har sin tid och vi har hållt igång i 15 år. Hoppas hoppas inte detta extremt roliga umgänge börjar ta slut.

Innan kvällens flight dukas det upp lite härligt krubb av kocken Mats. Ikväll har han snott ihop en Kreolsk gryta med fläskfilé, paprika, ölkorv, syltlök och lite annat godis. Jättegott som vanligt.

 

Nåväl, över till väsentligheterna:

Spirith of Hven, OB, No 3 Phecda, NAS 45%

Trevlig öppning från detta ö-destilleri utanför Landskrona. Den startar doftmässigt med vanilj och är ganska ung och stickig men ett inslag av skön sommar. Smaken bjuder på en bra syrlighet. En touch av kola och något bitter. En ok wirre som landade in på snittet 73 pinnar ikväll.

 

Glendronach, OB, Alardice, 18YO, 46%

En sherrywirre som nummer 2. Gott. Förvånande nog var det enda vi gemensamt hittade sötma och häst?? Smakmässigt tyckte en par också häst...Men även gomvärmande, oljig och sherry. God som sagt även om Christian myntade "-rotvälta, det är ju inte fel med naturens kretslopp". Vad han nu menade med det? :) :) 77 poäng

    

 

Glenlivet, OB, Archive, 21YO, 43%, Batch 0414N

"Analyserar den här whiskyn utifrån fruktperspektiv"....Jocke :-) Skön...

Äpplen, frukt, nötter och sötma i doften. Liknande smak men också inslag av godis och sälta. En något klen wirre dock och lite tråkig. 78p

Longrow red, OB, 52,1%, Cabarnet Sauvignon Casks

En rökare till avslutning men inslag av salami/korv samt tjära och en ungdomlighet som inte var helt positiv. Lite tråkigt faktiskt och var konstigt nog lite konstlad.  "Citron och peppar, inte citronpeppar..." Jocke igen :)

  

 

Vi säger tack så mycket till Mats ikväll. Då vi var väldigt få togs inga beslut om var nästa års provningar ska hållas.