Happy Dramming.com

Provning 2009 11 06

 

Fredagen den 6/11 slöt 10 goa gubbs upp hemma hos Mats G - egentligen Fredriks tur att hålla men hemmet var inte åtkomligt så han fick ändå rodda mat och provning. Det vankades härlig norrländskt tunnbröd med korv och mos. Supergott men det var nog inte bara undertecknad som inte riktigt förstod sig på hur det skulle ätas. Fram med gaffel och kniv och simsalabim så blev det kanon.

 

Anyways - fram åkte efter ett tag några referenswhiskies och kvällen kunde börja. Först ut var en whisky som på senaste provningen sågades av de flesta och den gjorde lite bättre ifrån sig denna gång - om än inte så mycket.

 

Glengoyne, OB, 21YO

Doften var väldigt söt och innehöll sin beskärda del sherry. Även honung och farinsocker stack ut. Smakmässigt bättre tyckte vi. Torr, söt och sherryinfluerad helt klart men även aningen sträv i finishen och en touch av rök hos vissa. Krut och sälta hittade ett par. Platt och ingen humor - är den tysk? frågade Håkan. En whisky för ynkryggar sade Peter F. Den annorlunda sammansättningen av "kaka med färgade små russinbitar" tyckte Mats A.

Nåväl - snittet blev i alla fall 79,8p

 

Lagavullin, OB, DE 1993

Mumma för själen! Rökig och askig unken doft öppnar upp denna härliga sås. Följs av lite brändhet och en del trä. Smaken väller in i form av en fyllig oljig salt rökighet och lite ek. Dagens skönaste kommentar fälldes av Peter F - "komplexitet i whiskyvärlden är som att sätta på en mc-knutte en bikini" Halleluja och amen!

Snitt 86,7

 

Caol Ila, OB, DE 1996

Ett lite ljummet mottagande (definitivt kallt av undertecknad). Nästorkande, stickig, citrus i doften känns inte bra. Smaken viss blommighet men framförallt salt och smörig och en del citrus. Föll oss inte på läppen och var svårbedömd eller som Mats G uttryckte det - "kass men intressant, en 70-90 poäng sådär"

Snittade 82,6 p

 

Lagavullin, OB, 16YO

En stark avslutning som nog tyvärr varit öppnad lite för länge då även denna var lite svårbedömd. En typisk Lagga dock där vi givetvis fann sälta, rök och tjära men även lite krusbär och varm ensilage (stackare som finner detta, kan bara förställa mig era tidigare smakrefernser och smakupplevelser på barndomens bondgårdar)

Snitt 85,6p

 

Kvällen gick vidare med mycket skratt och trevlig gemenskap som vanligt. Vi anordnade årets utlottning och vinsten denna gång var en Talisker DE 1998 som efter en rafflande tillställning vanns av Peter F. Go gubbe som han är korkade han genast upp flaskan och bjöd oss andra.

 

Vi bestämde även var vi skulle vara på 2010 års provningar och de finns angivna under provningsdatum.

 

Avslutningsvis blev det introtävlingar och röda trådar - vad annars när man befinner sig hemma hos introtävlingarnas mästare? Framåt 3-tiden var det i alla fall dags och ta sitt pick och pack och ringa på taxi. Tack för en trevlig kväll!

 

Slainte

/Lasse