Happy Dramming.com

Whiskymessen 2007 

 

31 mars 2007

 

Ett glatt gäng bestående av Micke från Mariestad, Robert från Skövde, Dan från Göteborg och jag själv Lasse från Göteborg. Vi tog tåget ner till Köpenhamn tidigt lördag morgon. Checkade in på hotellet och tog en tur på stan, grundade med lite pizza innan vi styrde stegen ut till mässan fram på eftermiddagen.

 

Det här var min första mässa så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. I inträdet ingick fria smakprover av ca 200 sorters whisky + ett nästan lika stort antal som kunde köpas separat. Hur mycket skulle vi tåla? Skulle vi kunna ta oss tillbaka till hotellet eller väntade ett fylleslag?

 

Vi laddade med vatten (i massor) och började beta av stånden av denna gyllene nektar. Fler och fler smakprover slank ner. Tasting notes på varenda en - även om det nog bara var de första 10 som i ärlighetens namn blev riktigt bedömda. Jag har märkt när jag testat vissa sorter på nytt att det skiljer sig åt lite. Kanske inte poängsättningen, den är förvånansvärt lik men däremot smak och doft.

Micke och Robert i mitten av bilden lyssnar intresserat...

Micke och Robert i mitten av bilden lyssna uppmärksamt (blå & svart skjorta)

 

Vi drack vatten i ohyggliga mändger som tur var för berusade blev ingen av oss. 43 olika whiskies blev det under dagen, ca 60 cl totalt eftersom några slank ner ett par gånger om. Mässans vinnare blev Balblair Vintage 1979, Bladnoch OMC 1990, Blair Athol Premiel Barrel 1994 samt en Glen Elgin från 1980. Samtliga runt 85-87 pinnar.

Bottennappen var en Benromach Tokaji, Nikka Coffey Grain och en Highland Park från Douglas Laings Provenance-serie.

 

Vi hade nog alla fyra räknat med att stupa i sängarna på hotellet direkt efter mässan men ingen av oss var som sagt varken trött eller berusad så det blev en avslutning på ett par pubar och några öl innan sänggång. En mycket trevlig dag var till ända...