Happy Dramming.com

Provning 2013 09 06

 

En somrig septemberkväll möttes vi upp hemma hos Marcus i Låssby frampå kvällningen. Vi som närvarade denna afton var Roger, Peter F, Marcus, Jocke, Mats A, Dan, Håkan, Peter W samt Lasse. 

 

En stressad Marcus (sen från jobbet) stod i köket och lagade till kvällens gourmetmiddag. Lammfilé kvällen till ära. Han sätter ribban högt den mannen! Mycket mycket gott var det i alla fall. Till efterrätt hemgjord glass med whiskykolasås. mmmm....

 

Nåväl. Kvällens flight dukas upp. I vanlig ordning folierade flaskor och helt blint för alla utom värden.

     

 

Springbank, OB, 15YO, 46%

Först ut en Springbank som varit med förut. Kändes någonstans som att den tagit lite skada och eventuellt stått öppnad för länge. Det var i alla fall fullt med citrus i doften och en ganska sur sak som inte tilltalade. Smakmässigt också syrlig och en viss torrhet infann sig. Chili fanns där också. Allt som allt - nja. Vi snittade 75pinnar på den i kväll. Inte alls som senast vi testade den så något har definitivt hänt. Även snittet då var högre (84). "En nytvättad lättmetallfälg. Den glänser och ser bra ut men slickar man på den så nej...." - Jocke.

 

Springbank, J.A Mithcell & Co, 199910-201103, #253, 46%


Ännu en Springbank men denna gång från ett privatfat. Hallonfotogen tyckte Peter F. Vi andra menade att den var blommig och somrig med ganska mycket sötma i form av ljung, hallon och vanilj. God. Smakmässigt även denna syrlig men mycket inslag av äpple, vanilj, läder och en hel del sötma. Det tar sig... 80 poäng i snitt.

 

Macduff, G&M, 970926-101201, #5584, 59,3%

Oljig och spretig.Gav inget bra första intryck. Läder, ganska pepprig och en hel del kola. Som sagt - det här var en spretig whisky som lämnade mer att önska. Vi var inte alls överrens om innehållet och endast tre personer sade samma sak (kolan samt pepprigheten). Vi gav den i alla fall 77 i snitt.

 

Longrow RED, Cabarnet Sauvignon, 52,1%

Nice! En mycket bra avslutning på kvällen. Eller som Jocke sade: Ren hälsokost, man känner sig frisk.

Bra harmonisk rök, torr och askig med inslag av läder i doften. Aska, torr, läder, tång, bra sälta och mycket honung i smaken. Vi gillade den skarpt och snittade 84 poäng. 

     

 

Kvällen förflöt på lugnt, inga musikaliska övningar denna kväll men det var lika trevligt som vanligt. Stort tack till Marcus. Ses nästa gång!!

 

Slainte!

//Lasse