Happy Dramming.com

Whiskyinformation

Ardbeg

Den här sidan är som sagt inte heltäckande på något sätt. Här finner du lite information och fakta om saker jag själv tycker är av intresse och som kan vara kul att känna till/lära sig.

 

Whiskyns historia är givetvis intressant och ett första steg att ta in i malttalibanernas härliga värld. Den går väldigt långt tillbaka. Läs och lär.... När man sedan vet hur och när den startade kan man förkovra sig i hur det går till och vilka olika whiskytyper det finns på marknaden.

 

Maltwhisky tillverkas på många håll i världen men framförallt i Skottland hittar man den bästa (enligt mig) whiskyn även om Japanerna också framställer en högkvalitativ sås. Men i Skottland finns de flesta destillerierna, ca 120 st i modern tid. Olika regioner ger olika smak beroende på många olika faktorer.

För egen del gillar jag främst rökig whisky företrädelsevis från Islay. Mitt eget whiskytek är inte så stort jämfört med många andras även om det växer för varje månad som går. Att samla på whisky är en kul, om än dyr, hobby. Något som dock är bra mycket viktigare än samlandet är själva njutningen och upplevelsen. Denna upplevelse förhöjs avsevärt om du använder dig av riktiga glas.

Om du någonstans snubblar på olika konstiga ord så hittar du förhoppningsvis en förklaring här.

 

Vad säger du? Är det inte dags för en dram snart?