Happy Dramming.com

Provning 2012 04 13

 

Denna provning skulle egentligen hållits hos Christian men pga sjukdom i familjen flyttades den hastigt och lustigt hem till Lasse. Lite olika grävdes fram ur skåpet och summa summarum blev en riktigt bra provning med kronan på verket i slutet. Vi avnjöt en enkel burgare med tillhörande pilsner innan det var dags att sätta igång.

 

Närvarande denna provning var Jocke, Mats A, Håkan, Peter W, Anders, Peter F, Roger och Lasse. Referenswhiskyn HP12 korkades upp ganska omgående och läppjades lite på.

 

Benriach, OB, Sherrywood, 12YO, 46%

En mkt söt whisky med inlsag av ljung och körsbär i doften. Smakmässigt rikitigt trevlig som ju de allra flesta Benriachen är. God sade vi... Sherry, sälta, kola joch sötma återkom ofta i beskrivningen.

Snitt 82,9p

 

Glenlivet, Nadurra Triumph

Helt ok. Lätt medicin och syrlig doftade den. Mycket sälta i smaken, följdes av kola, gräs, en tunn oljighet. "Jag passar" tyckte Anders medans Jocke ansåg att det var för mycket citrus och ingen ost....

Snitt 78,8

 

Brora, Dun Bheagan, 1981-2005, #1512

Ahh nu blir det trevligt. Lite spretig doft dock innehållande en del sherry och torr gummi. Men smaken var lite rök, lite torrhet, bra och mustig men vi alla enades om att den nog sett sina bästa dar. Man borde kunna få ut mer av Brora."Läder som en tandlös hooker på en polsk bordell" menade Håkan.

Snitt 81,6

 

Islay (Bunnahabhain) 1990-2011, #M006, 54,5%

Nu så. Pär Caldenbys senaste inköp grävdes fram ur gömmorna och denna smakade mumma. Löv?, sherry, örter, höst, svavel, sötma i doften. Lovade mycket gott.... och det kom. Lön för mödan... Sherry i kvadrat men komplex. Den exploderar av smaker i munnen, örter, lite svavel. Härligt komplexitet och en underbar whisky. Roger lyckades till sin egen stora lycka pressa fram lite krusbär i doften och Jocke tyckte den var väldigt, väldigt, väldigt mycket godare än balsamvinäger.

Snitt 86,6