Happy Dramming.com

Adelphi (AD)

Bara provat ett fåtal men genomgående hög klass. Tyvärr något dyra i Sverige men hittar du en så köp. Du lär inte bli besviken. Ansedd som kanske den bästa.

Alchemist (Alc)

Bara provat ett par stycket och de var inget vidare.

Berry Bros & Rudd ((BB)

Blackadder (BA)

Lite ojämn tycker jag. En del riktigt fina men också en del bottennapp. Deras Raw Cask serie både gillar och ogilllar jag. Tillsatta kolrester?? Förstår inte varför då bottenskrapet är hemskt. Å andra sidan god som nyöppnad

Cadenhead (CA)

En toppbuteljerare enligt många. Av de jag testat från Cadenheads så håller de skiftande kvalité. En del riktiga bottennapp på under 60p så njaa. Men som sagt - de fleste håller Cadenheads högt så testa du också!

Chieftans Choice (CFC)

De få jag provat har varit lite sämre

Clydesdale (CLY)

Bara provat ett fåtal med skiftande kvalité

Dewar Rattray (DW)

Douglas Laing (DL)

Alltigenom en säker buteljerae. Från höga medelbetyg till högt. Säkert kort.... Deras Platinumserie är mycket bra och Old Malt Cask (OMC) håller också hög kvalité medans Provenancen som är Douglas Laings budgetvariant ligger i en lägre klass. Prismässigt ligger OMC:n mycket bra till och är oftast prisvärd.

Dun Bheagan (DB)

Duncan Taylor (DT)

Ligger runt medelstrecket. Bra utan att sticka ut. Deras Rarest of the Rare serie är i mina ögon deras bästa

Gordon & Macphail (GM)

Helt klart världsklass vad gäller sortiment. Tyvärr är många av deras buteljeringar nedspädda till 40-43% vilket sänker helthetsbetyget. Ger ut väldigt mycket och har således även en skiftande kvalité. Deras Connoisseurs Choice serie är ojämn men det finns gott om guldkorn också. Framförallt tycker jag deras äldre buteljeringar från 60-talet är riktigt bra.

John Milroy Selection (JMS)

Ok men inte mer.

Murray McDavid (MM)

Ganska jämn buteljerare, ligger på medel för mig. Mission serien håller bra hög kvalité.

Samaroli (SM)

Italiensk buteljerare som håller väldigt hög kvalité enligt många. Jag har inte testat tillräckligt många för att bedöma det.

Signatory (SV)

Stort utbud och som sällan har något dåligt. Relativt säkert kort och ofta prisvärt. Gillar främst deras Vintage Collection Un-chill filtered serien. Däremot är jag inte så förtjust i CS-serien vilket jag vet att många andra är.

Single Malts of Scotland (SOS)

TWE:s egna handplockade fat. Bra grejor men lite upp och ner

Spirit of Scotland

De jag hittills testat har varit bra.

Symposium

Svensk immportör med eget märke. Ok men inte mer

The Bottlers

Av många ansedd som den bästa oberoende buteljeraren (tillsammans med Adelphi).

Whisky Galore

Inga bottennapp men heller inga höjdare