Happy Dramming.com

Provning 2012 02 03

 

Hemma hos Mats A i Kållered samlades Dan, Peter F, Marcus, Anders, Jocke, Mats A och Lasse för att först avnjuta en riktigt härlig Chili Con Carne. Lite öl och också slank visst ner. Mätta och belåtna vilade munnen lite innan vi korkade upp referenswhiskyn, en HP 12:a. Gott.... 

 

Provningen skulle egentligen ha hållits hemma hos Fredrik men pga förhinder flyttades den. Dock fick det till följd att den var helblind för alla, även för värden då Fredrik köpt och klätt i Folie.
Imperial, Private Collection, 1990, 40%, Cognac Wood finish

En ung sak som nog varit öppnad ett tag. Blommig, kola och en del honung kände vi. Smakmässigt ingen höjdare heller. Torr och tunn, klen, lite vermouth och viss läder. Nja ingen vidare start. Nåt gräs.....likt sade Jocke bl a.

Snitt 70p

Lagavulin, OB, Destillers Edition 1994

God sak det här. "Det här är nog en whisky på fredag....också" myntade Dan. Stickig tjära var det gemensamma omdömet på doften. Tjära, olja, läder och en lång finish enades vi om i smaken. Den lyfter inte riktigt och även denna flaska har varit öppnad lite för länge. En eloge till Marcus som spikade Lagga DE (även om han hade fel på 1 år. Imponerande mannen)

Snitt 82p


PC8

Stickig, smörig, mycket sälta och vanilj. Smaken var lite pepprig, ganska vass, varm och salt dock. En helt ok whisky men tyvärr inte mer. Dess föregångare har lovat mer men idag kanske dagsformen hos oss (alla??) var lite off. Undertecknad var ialla fall helt off under kvällen och mina smaklökar var inte alls tillfreds med vad jag drack. Även om den folierad flaskan mer eller mindra skrek ut PC8 och jag var ganska säker på vad jag hade i glaset lyssnade jag på mina smaklökar och sa att "inte faan är det här en PC8". Hmm....

Snitt 83p


Octomore "the Beast", 167ppm

En liten raring vi hämtade hem 24 stycken av under senast Skottlandsresan i September 2011. Gummi, aningen finkel, fet och en hel del sälta varvades med rök, tjära och en ungdomlighet. Inte riktigt färdig med andra ord. Men den är helt ok och kommer nog alldeles säkert bli bra i framtiden om det är en kraftig rökare man vill ha. 

Snitt 79p


Nästa provning hos Christian den 13/4