Happy Dramming.com

Provning 2016 02 05

 

Välkomna till Önnered. Första provningen i Lasses nya lya. Kul att få hit er. Sex hugade whiskyprovare ikväll plus Roger som bara nosade då bilen lockade dagen efter samt Jocke som kom sent efter avslutat jobbpass. I övrigt var vi Peter W, Mats A, Christian, Fredrik, Dan och undertecknad Lasse.

Innan kvällens flight dukades sedvanligt lättsamt krubb upp och ikväll var det lasagne och öl/vin på menyn. Välsmakande tydligen då faten tog slut :-)

 

Kvällens tema blev rök. Tanken var tema Bruichladdich men jag snubblade på ett par slutsålda ex på Vinusvinus i Barcelona så inte mycket att göra åt....

 

Arran, OB, Machrie Moor, 6th edition, Peated, 46%

En varm och balanserad öppning på kvällens flight. Sommar, salami/korv, ljunghonung, päron och vanilj var några av de saker vi hittade i doften. Smaken var definitivt sommar det med, samt sälta, citrus, rök och honung. En god start. 78p

 

Mackmyra, OB, Vinterrök, #MC-005, 46,1%

Toffé och smörkola i doften. Typ essenswhisky menade Lasse. Smaken var väldigt torr, mycket en-ris och sälta samt en del tjära och jod. 

Detta var en riktig tvådelare.... Som lägst 67p och som högst 85. Häftigt! Snittet blev 77 poäng.

 

    

 

Lagavulin, OB, Destillers edition, 1999, bottled 2015, batch 1gv 4/504, 53%

Svår doft och vi kunde bara enas om rök....? Smaken däremot var vi desto enigare om - Sälta, lakrits, rök, sötma, mjuk söt kola samt ganska fet. Bra wirre som fick hela 82,5 poäng i snitt. Eller som Dan uttryckte det - "lite Ernst över den"

  

 

Ardbeg, OB, Ardbog

Sist ut i kväll en perfekt wirre från Kejsardestilleriet Ardbeg. "Doften blev - Hjalla!! som i ge mig mer" tyckte Christian. Rök och kola. Torv och sötma i perfekt harmoni. Höig och torr, komplex och balanserad. Hela 88 p fick den ikväll.

 

Tack för i afton boys. Årets provningar kommer hållas hos Dan, Roger och Peter W