Happy Dramming.com

Octomore II The Beast

Så här ser den nästan ut. Dock så sägs det att etiketten skall bli svart istället.

I Oktober 2002 destillerades Octomore 1 som skall innehålla 80ppm och vara världens rökigaste whisky. Det sades då att den skulle buteljeras ca 2010. "Tills Jim McEwan bestämmer att den är redo för buteljering".

Nu är den dock buteljerad och man kan fråga sig varför? Håller storröken på att dö ut i faten borta på Bruichladdich? Jag hoppas att Jim McEwan inte kastar ut dem ur sitt lager pga platsbrist utan helt enkelt för att de är färdiga för tappning.

 

Octomore II The Beast kan om möjligt vara ännu rökigare då det vid något tillfälle uppmätts smått otroliga 167ppm (även om det inte är slutprodukten...)

The Beast destillerades 2004 och den kommer tidigast ett år efter den första så i värsta fall 2009, redan som 5-åring.

Den kanske är mogen tidigt. Man ska komma ihåg att det här är en annorlunda Single Malt och det sades redan från början att de inte visste hur mogningsprocessen skulle fortgå.

 

I vilket fall som helst så får vi vänta ett tag till på våra 24 flaskor. Ni som glömt av vad ni beställt har uppställningen här. Vad som återstår i betalningsväg är tappning, transport, skatt och dylikt och med dagens kurs tror jag den resterande summan hamnar på ca 240 kr/flaska.

 

Fredriks låda

Magnus L 2st

Håkan 2st

Peter F 3st

Mats G 2st

Mats A 1st

Fredrik 2st

 

Lasses låda

Dan 1st

Magnus W 1st 

Robert  2st

Marcus 3st

Roger 1st

Peter W 1st

SMWSG 1st

Lasse 2st