Happy Dramming.com

Provning 2013 11 15

 

Nio glada herrar ur SMWSG:s glada gäng samlades i Torslanda hemma hos Roger för ännu en provning. Mat, skratt, whisky och goda vänner stod på dagordningen. Roger hade utlovat whiskymarinerade pannkakor inköpta på Stigs Centers lastbilspakering men av det blev det intet. Kanske gick de inte att få tag i.... Vad gjorde det när han istället serverade hos svensk husman bestående av en smarrig köttfärslimpa med potatismos. Gott! Tack Roger.

 

Dagens uppställning som vanligt helblint för alla utom värden. En i mångt och mycket extremt varierad provning där vi inte alls var överrens om poängen på en del av sorterna. Största spannet kom på Old Pulteney där vi varierade från 69 som lägst upp till 91 som högst. Grattis PeWe som satte 91:an - du har hittat en extremt prisvärd wirre som väl borde bli brukswhiskyn #1 hemma i barskåpet. 

 

Longmorn, OB, 16YO, 48%

Vi startar upp med en nyligen släppt Longmorn. En nja-whisky skulle det visa sig. Doften var ganska bärig men hallon frukt och en del sherry. Smaken även den en del inslag av bär och aprikos men även en del salmiak viol och honung. Hö och sötma fanns det också gott om. 

77 poäng

 

Laphroaig, Liquid Library, 12YO, 52,9%, 1998-2011, 1/259 btls

Riktigt fin och kvällens vinnare. En kraftig rökare som nr 2. Yummy! Mycket trycksvärta i denna kombinerat med rök och tjära, olja, aska och spannmål. 

Härlig smak. Kraftig sälta, mycket tjära. En fin rökighet och mycket läder. Smakar destilleri och flashbacks till senaste resan. Hö och spannmål även i smaken. Fet och oljig. Väldigt komplex och mycket smaker. 

Bockstensmannen fast ny enligt Peter W.

85 poäng

      

 

Old Pulteney, G&M, Selected by Van Wees, 1998-2010, 57,9%, Cask 1074, 1/282 btls

Det small och bånkade i hela munnen tyckte Christian. Vi andra kan bara hålla med... Medicinal spritig doft men inslag av pepparmint. En svår smak. Salt och sur. Hallon och lakrits... Den växer och blir bättre och bättre.

78 poäng

 

Bunnahabhain, Wemyss Malts, The Malt Barn, 1997-2011, 46%, 1/343 btls

Kvällens sista wirre. Ganska klen och tunn i doften. Hö och fläder men en strimma rök. Eller kaffesump och sardiner som Roger uttryckte det hela.

Smaken då? Ja ganska nedvattnad. Lite rök, smörkola, sälta och päron. Men även tunn och klen. Som en dålig kopia av sig själv tyckte Lasse

81 poäng.

 

 

 

Slutligen gick vi igenom nästa års provningar.

Det bestämdes att det blir enligt följande:

Feb - Lasse

April - Fredrik

September - Håkan

November - Peter W