Happy Dramming.com

Provning 2016 04 08

 

Yes!! Äntligen dags igen. Återigen en liten skara och man kan ju inte låta bli att undra hur det står till med intresset i klubben? Dags att stänga ner? Hoppas verkligen inte det...Alla kan ju få andra saker emellan, inget konstigt med det. Men vi brukar inte vara mer än 5-6 på provingarna numera. Men men allt har sin tid...

 

Ikväll parkerade vi våra strupar hemma hos Dan och närvarande var förutom Dan även Marcus, Håkan, Mats A och Lasse samt Mats G som kom och åt och tjötade lite. Kul!!

 

Kvällens flight snittade jämna poäng: 83, 80, 79 och 82. Dock så spretade våra bedömningar lite. Innan provningen korkades upp serverade Dan en härligt fläskfilégryta med champinjoner och ölkorv och till det lite rostade rotfrukter. Mycket gott och faten slickades rena. 

Allt blint som vanligt utom för värden (även om han gjorde sitt bästa för att få oss att tro att han glömt ordningen, njaaa)

 

Laphroaig, Whiskyflaskan.se, 199806-201002, 1/305 btls

Kvällens första drar till med en rökig doft följt av lite gummi, aprikos och en aning finkel och tjära. Ganska medelmåttig rökare från Laffe men den föll oss hyfsat väl på läppen. Smaken blandades i gommen med Sälta, läder, tobak, och peppar och även lite mysko inslag av metall och en skön torrhet. En rökare som förstawirre? Han kanske hade glömt ordningen ändå den gode Dan :)

Snittade ikväll 83p

 

The Balvenie, OB, Triple Cask, 16YO, 40%

"Det här är fan italiensk julkaka" - Marcus! Jepp, frukten var flera av oss eniga om. I alla fall i smaken och till viss del i doft som annars var lite metallisk med inslag av kola/fudge och hö. Smakade sött framförallt, lite väl tunn men som sagt ganska fruktig och torr. 

Snittade 80p

 

Box, OB, The Messanger, 48,4%

Första whiskyn från Box som vi provar i klubben. En kul liten sak. Spretade i poäng från oss, från 73 och hela vägen upp till 88. Bara det är ju kul! Doften var finkelaktig, höst, salt, lite vanilj med även lakrits och lakritsté. En värmande smak och tydligast var lakritsen samt lite sälta och en touch av en liten liten rökslinga. 

Snitt 79p

 

Spirit of Hven, OB, Seven stars

En liten god sak från öwhiskyn Hven utanför Landskrona. Framförallt sommar och åter sommar i doften. Bjuder även på kaffe, aprikos, fin sötma och lite bitterhet i smaken. Trevlig wirre och kvällens andra plats inkasserades.

Snitt 82p

 

Tack så mycket för ikväll gubbar!