Happy Dramming.com

Provning 2013 02 22

Sex hugade herrar samlades hemma hos Håkan för lite trevlig samkväm. Dessa var Marcus, Peter F, Peter W, Håkan, Fredrik samt Lasse. Chili con carne bjöds det på och som vanligt - fantastiskt gott!! Till det lite öl/vin och gött tjat där vi avhandlade diverse frågor, skottlandsresa, fatköp, whiskymässa, box-provning. Inte kom vi fram till något heller :-) men det gjorde vi senare på kvällen....

Snart var det dags att gå på kvällens flight. I vanlig ordning var allt folierat och blindtestat.

Imperial, G&M private collection, 1990-2000, #97/304 4,5,6 Claret wood finish

En klen rackare som inte föll oss i smaken direkt. Kan mycket väl vara att den stått öppnad för länge för den var bättre senast. Peter W tyckte att det var en "åsna, ej nöt, falsk varudeklararation" (i spåren av hästköttsskandalen, red's anm). Nåväl det var i alla fall både vanilj och en del kryddor i doften men som sagt -tunn. Smakmässigt bjöd den på sälta, lite svavel och en tunn vattnad syrlighet.

Snitt 71p

 

Royal Lochnagar, OB, Distillers edition 2000-2010, batch RL/00-12W, 40%

Väääldigt mycket frukt i denna. Blandat med både kola, vanilj och ljung. Betydande andel päron. Vi upplevde den som ganska salt, fruktig och kolalik i smaken. Summa sumarum fick den både ris och ros och var kvällens vattendelare. Poängen sträckte sig från 68 upp till 87 så den var inte lätt. En perfekt wirre om man vill sänka en hel pava - Håkan!

Snitt 76

Ardbeg, Chieftans Choice, #1783-1790, 1998-2010, 43%

Härligt, nu började kvällen likna något (inte bara för undertecknad som inbiten Ardbegfantast). En torr, härlig rökighet slog emot oss. Mycket honung och en del tjära. Dofta länge! Aska, rök, lakrits och mycket sötma i smaken gjorde denna whisky till en trevlig upplevelse. Återigen var citatmaskinen Håkan i farten och tyckte det var ett helt jävla rökeri med korvar nertryckta i flaskan.

Snitt 82p

Caol Ila, G&M, Exclusive for Linköpings whiskyexpo, #306458, 2004-2013, 59,1%

Kvällens vinnare!! Och sisten ut. Rök och vanilj! En härlig kombo!! Kryddor, peppar, trä och finfin sötma men även en del sälta mixas ihop till denna fina wirre. Peter F gillade den i alla fall, eller så var han inte nykter så här pass sent in på kvällen: "spöken och tärningar, det är lite som den fyller ut mina axlar" öhh ok... Senare så säger han "jag stryker det - som flöjt". Ok igen.... Gapskratt var det i alla fall och gott mådde vi.

Snitt 84p

 

Kvällen fortsatte i lugnt tempo. Vi pratade igenom Skottlandsresan i höst och enades om att vi skall åka i slutet av september. Klara för resa är Peter F, Peter W, Håkan, Mats G, Marcus och Lasse. Mail skickas ut till övriga om anmälan och avfärd är 18/9. Gött e de! Vi är på väg tillbaka igen.

Efter sedvanlig musiktävling tackar vi värden för en härlig kväll.

Slainte!

//Lasse