Happy Dramming.com

Provning 2008 11 07

 

Åtta goa gubbar slöt upp hemma hos Marcus på fredagskvällen och avnjöt först lite spagetti & köttfärssås a lá Marcus, tjôtade lite innan vi gick på väsentligheterna. Fyra sorter stod på bordet och som vanligt var det helblint som gällde.

 

Fr längst ner till vänster: Marcus, Roger, Dan, Fredrik, Peter W, Peter F, Mats G

 

Tomatin OB 14YO 43%

En alltigenom ganska angenäm whisky som föll de flesta i smaken ganska ok.Doften var mkt sherry, smörkola, citrus och en del ost samt hallon

Sherry, viol, hö, fet, kola hittade vi i smaken. Eller som Peter F uttryckte sig: - för att sätta er på prov, en aning Kvittenberg sviskon.

Snitt: 81p

 

Dalwhinnie DE 1990 43%

Ett ojämnt poängsättande med undertecknad som snittneddragare. Men även övriga deltagare var inte överrens om denna DE. De flesta var rörande överrens om att doften var mkt klen och det enda som några hittade som gemensam nämnare var en unkenhet. Smakmässigt fann flera lakrikts samt en syrlig peppar

Snitt: 78p

 

Marcus, Roger och Dan smuttar Benriach Curiositas

 

Glenlivet Nadurra CS batch 0808F 16YO 57,6%

Kvällens överraskning. Trevlig whisky enligt oss alla då lägsta poäng var 84. Banan var genomgående något som de flesta höll med om. Fudge, kola och aningen rök i doften också. Vad gäller smaken var det fyra som antydde vanilj samt citrus. Sötma och viss rökig touch fanns också. Roger hittade hundkex. Dock framgick inte om han syftade på blomma eller hundgodis.

Snitt: 87p

 

Benriach Curiositas 10YO 40%

Kvällens knappa vinnare. Vi suktade efter rök och fick det. Svavel, tjära och rök i doft var allmän mening men även läder, lite aska och lakrits. Smaken bjöd på lätt tjära, lite rök, viol samt sälta. Nyansrik menade en del medans andra sade lite för snäll

Snitt: 88p

 

Peter F med lite Benriach i glaset

 

Efter avslutad provning var det dags för klubbens årliga utlottning av en flaska. Efter en rafflande lottning där först till tre gällde stod Fredrik som glad vinnare av en Sprinbank Vintage 1997 batch 2.

 

Dan hade i all hemlighet smusslat med sig en flaska som han frampå kvällningen plockade upp och lät oss andra blindprova och ge våra omdömen. Minerna som visades var väl...tja...inte så positiva. Poängmässigt hamnade den nog av oss flesta mellan 30-40 poäng. Dan skrattade gott när han halade av folien av flaskan och visade upp en Mic Mac (tysk blended tror jag). Vi var i alla fall överrens om att den kan man inte rekommendera men den var heller inte lika hemsk som Peters italienska som han bjöd på för några år sedan.

Det kliar på undertecknad... månne klåda av Mic Mac:en?

 

Kvällen avslutades med att vi beslutade om slattkväll med tillhörande herrmiddag hemma hos Peter W den 3:e Januari kl 17,00. Då tömmer vi allt och lite till inför det nya året och nya härliga utmaningar.

 

Slainte!

//Lasse