Happy Dramming.com

Provning 2009 02 20

 

Ett gött gäng samlades på Mats G:s arbetsplats i Gårda på fredagkvällen för att avnjuta lite goa sorter. Närvarande var Mats G, Peter W, Håkan, Marcus, Magnus, Roger, Peter F och Lasse. Vi samlades i baren först och tjötade lite innan Mats dukade fram god mat bestående av en finfin soppa och härligt bröd. Kokmöjligheterna var inte stora på jobbet men gott var det. Årets medlemsavgift samlades in. Ni som inte var med kan väl ta det snarast vid tillfälle.

 

Vi förflyttade oss till konferansrummet där Mats laddat upp med projektor och satte igång ett bildspel från bl a Skottlandsresan till tonerna av Keltisk musik. Med detta i bakgrunden satte provningen igång.

 

Glen Scotia, Murray McDavid, 14YO, 46%

En liten besvikelse hos de flesta tror jag men en bra mjukstart. Sur i början, aningen ost innan några hittade lite lakrits och gräs. Smakmässigt bjöd den på gräs, peppar och päronkonjak. Snäll och tunn var de flesta eniga om.

Snittpoäng: 77,8

Peter W, Håkan och Marcus har onekligen en rolig afton verkar det som...

 

Springbank, The Alchemist, 10YO, 46%

Senast denna var med snittade den 88p för två år sedan men så blev inte fallet nu. Äpple, sötma, vanilj och hav i doften. Salt, kryddor, tobak och peppar i smaken. Eftersvettning i gommen sade Magnus vad han nu kan mena med det? Vi andra var aningen oförstående till denna härliga beskrivning.

Snittpoäng: 83

Full koncentration av Håkan.

 

Talisker, OB, 10YO, 45,8%

En gammal trotjänare som aldrig är fel. Det är många år sedan den var med sist men då snittade den 88 pinnar och var inte långt ifrån det nu heller. Sticksig och faan försvann, säckpipa tyckter Peter W.

Hö, viss rökighet, tång, touch av tjära och vingummi i doften enades vi om. Rök, lite kol, en del torv och söt tång i smaken. Bra whisky

Snittpoäng: 86,8

 

Talisker, OB, Destillers Edition 1996-2008, 45,8%

Ytterligare en härlig sak från det vindpinade Islands destilleriet. Mkt sherry, lite stickande faktiskt men även tyckte några och då i form av hö och papper. Smakmässigt bra sherry, kola, lite torv men nästan obefintlig rök.  Marcus sade att den smakade båthus med sunda kemikalier - Svanenmärkt altså? replikerade Mats G omgående.

Snittpoäng: 87

 

Kvällen avslutades med diverse quiz frågor i whiskyns och sportens tecken. Dock stod det inte så bra till med kunskapen om destillerier som startar på D men det är en helt annan fråga. En riktigt trevlig kväll (som vanligt) var det i alla fall. Tack Mats för lokalen.

 

Slainte!

//Lasse

 

Poängprotokoll