Happy Dramming.com

Whiskyprovning 2015 09 18

 

Äntligen dags igen efter ett sommaruppehåll, jösses vad gott det skulle bli. Denna gång var det hemma hos Marcus i Torslanda och som vanligt med Marcus i farten vaggades det god härlig mat. Vi åt och tjötade och vi denna gång var Håkan, Jocke, Fredrik, Marcus, Mats A, Anders, Mats G och Lasse.

Efter avslutad middag, diskning så korkade Marcus upp dagens referenswisky. HP12. Surprise någon? Den har hängt med som en bra referrens ett tag...

 

Ikväll ser vi fram emot en bra flight och nya härlig bevingade uttryck. Eller vad sägs om Jockes "känner mig attackerad av tjäran" och "direkt ohälsosam" om avslutande Ardbegen.... Du får inte svära i kyrkan Jocke!!

 

Nåväl, here we go!

Glenglassaugh, OB, Evolution, 40%, Tennesse cask matured

En bra start på kvällen. Mycket banan, vanilj och gräs i doften. En del sötma och frukter men också lite bär och hö. Smaken bjöd på sötma och åter sötma. Godis, kola och vingummi. Fin eftersmak.

Ikväll mäktade den med 80 p i snitt

 

Braeval, Douglas of Drumlanrig, 13YO, 46%, Maj 2001 - aug 2014, Cask #10848, 1/664 btls

Något spritig doft, ganska torr, lite kåda och en del sötma. Smaken bättre. Vi hittade sälta, lakrits och lite läder, tobak och aprikos där inne. En ganska mjuk och skön wirre

80 poäng snittade den.

 

Bowmore, OB, Small Batch reserve

Oj, spannmål och åter spannmål i doften. Var som att sitta på destilleriet igen...Lite rök, något sur. Smaken är maltig, med inslag av tobak och tjära och tång. Avslutnigsvis en god finish.

80 poäng

 

Ardbeg, OB, Perpetuum, 47,4%

Trevlig avslutning på kvällen och kvällens vinnare. Doftar spannmål, tjära, rök och gummi i en skön komplex blandning. Smakar ungefär likadant  men tjäran blir tydligare, lite askrök och den torra sköna Ardbegen infinner sig. Ett par tyckte den var kemisk.

83 poäng.