Happy Dramming.com

Provning 2009 04 03 

Då var det dags för ännu en provning i SMWSG:s regi. Denna gång hemma hos Peter W i hans nyinköpta radhus. Åtta glada gubbar samlades och bjöds till en början på en grym pasta carbonara samt lite Norrlands. Tack Peter!Mats G, Fredrik, Dan, Peter F, Peter W, Jocke, Marcus och Lasse var närvarande och bjöds på följande uppställning. Blint som vanligt för alla utom värden. 

An Cnoc, OB, 12YO, 40%

Doftmässigt tyckte de flesta att den var lite unken och instängd. Löv, banan och en viss sötma fanns också. Sedan kom sältan i smaken, en torr barrskog samt lite peppar och fet oljig smak. Föll ganska väl ut som öppningswhisky.

Snitt 80,9 p 

Linkwood, OB, 15YO, 43%

Svag sherrycitrus doft möter oss till en början. Känns lovande… Smaken bjuder dock på en pepparexplosion utan dess like. Har denna varit öppnad för länge? Helt klart är att den förändrats sedan sist vi provade den. Även sherry i smaken och poängmässigt hyfsad men pepparn var  i överkant. ”Doftexvilibristen säger dammig” sade Peter F och Jocke kontrar med ”den talar inte till mig”. Trevliga herrar att ha med på provningarna må jag säga J

Snitt 79,5 p 

 

Strathisla, G&M, 25YO, 43%, Sherry first fill

Sherry och lightrök i kombination med en söt citrusfrukt. Smaken bjuder sedan på härlig sherry, angenäm lättrök, peppar, sälta och läder. En alltigenom njutbar whisky som har finfina 25 år på nacken. Har utvecklats bra i sitt fat tyckte vi och är en prisvärd sak helt klart. Denna ville vi alla doppa näsan i fler gånger. Kvällens vinnarkommentar fälldes här av Peter F – kom på att jag skulle dofta efter att jag druckit upp. Den doftar glas….

Snitt 86,6 p 

 

Benriach Heavily Peated, OB, 13YO, 46%, Madeira finish

Oj vilken doft. Tjära och rök i kvadrat kryddat med härsken sälta. Smaken var återigen bara rök, läder och en fet tjära. Föll vissa definitivt i smaken och blev kvällens särklassiga vinnare. Ett par av oss höll den högt men inte i hyllningsläge. Köpläge är det nog ändå för även denna faller ut i klassen prisvärd whisky – om man gillar kraftig spretig rök. ”Som när man köper en hamburgare med allt på – den har allt” enligt Mats G. ”Insutten läder sadel a la Clintan. Macho” tyckte undertecknad.

Snitt 89p

 

Kvällen gled vidare med glada tillrop och lite PS3 tennis samt diverse musiktävlingar. Som vanligt fastnade de kunnigas gäng (Mats G, Peter F och Dan) framför stereon och briljerade med diverse artister som vi andra inte ens visste fanns. Ännu mindre att de släppt album X och Y det och det året men då var inte gitarrist Z med för han spelade då i bans Q. Snacka om kunskap!!!

Så här kul har vi på provningarna!!!

 

Dan hade även med sig en liten surprise i form av Smokehead. Inte så dum faktiskt. Tack för det Dan och fram för fler överraskningar. Nästa provningsdatum var inte bestämt men samtliga utom Dan räckte upp handen när vi röstade för att den skull hållas hemma hos honom. ”Tycker inte du det också” frågade vi honom. ”Självklart” svarade Dan och räckte upp handen. ”Vad då förresten” frågade han sedan. Därmed blev det bestämt att vi är hos Dan i September.

 

Slainte!

 

//Lasse