Happy Dramming.com

Provning 2010 11 05

 

Då så! Äntligen dags för en klubbprovning igen. Denna gång hemma hos Jocke i Lindome, eller rättare sagt i kvartersstugan i området där han bor. Ett bra ställe, ypperligt för provningar. Här kan vi vara fler gånger. In ploppade följande herrar: Marcus, Mats A, Dan, Mats G, Christian, Peter F, Håkan, Peter W, Jocke, Fredrik och Lasse. Nästan fulltaliga då det bara är Anders som fattas.

Jocke bjuder på god mat i form av ris och köttgryta. Mumsigt värre och lite tjöt senare är det dags att korka upp dagens provning. Helblint som vanligt för alla utom värden.

 

Först ut

Isle of Jura, OB, Prophecy, bottled 2009, 46%

Okej, den här var lite svår, vi var inte direkt överrens då vi i doft fann en salig blandning av sötma, svavel, sherry, lakrits och en hint av rök. "Det luktar krut" sade Mats G varpå Christian replikerar "mm och det smakar första världskriget". Nåväl, smakmässigt var den helt ok om än något kort. En del sötma, svavel och sherry men även en härskenhet vi inte gillade och något sur på slutet.

Snitt 77p

 

Lagavulin, OB, Destillers Edition 1994, 43%

Ljuvlig öppning. Sherry, lite calvados feeling, äpple och ett uns av rök. Nice var ordet. Smakmössigt lika bra Sherry, kryddor, citrus, rund och söt men touch av rök och tobak. Alla gillade den och vi var rörande överrens om poängen. Spannet låg mellan 81 och 88 p. Lite mer eller mindre svårtydda citat fälldes också i samband med denna. Håkan: "Sen kom jag ju på den här blomman, röd tulpan" Ok.... Även Christian släppte handbromsen och kom igång ordentligt. "Jag är för på Öckerö - eller inte född men uppvuxen - då blir det salami" och han liknade även Laggan med "En potonbrygga med sällskap". En riktig citatmaskin Christian.

Snitt 83,5p

          

North British, Duncan Taylor, #38469, 30YO, 54,9%, 150/237, Single Grain

En katt bland hermelinerna. En single Grain är inte vanligt att vi provar men kul var det. Väldigt annorlunda. "Det är som att boffa söt tinner" sade Peter F. "Philadelphia i November, det är ju synd för det behöver ni inte veta" tyckte Christian. "Blir jag blind nu om jag dricker det här?" frågade Peter W och Håkan tyckte det var "ingen kvalitetskola utan gjort i ett Kazakstanskt labb".

Lim, aceton och klister var genomgående i doften och parfym, rom  och illa nämdes om smaken. Väldigt spretiga poäng - från 55 upp till 81 blev det. Oavsett vad vi tyckte så var den en kul upplevelse i alla fall.

Snitt 64 pinnar ikväll

 

Glenlivet, Gordon & MachPhail, 1974-2004, 40%

Kvällen sista sås. Inköpt på vår senaste Skottlandsresa. Druvor päron och citrus doftade den. Gott. Krut, päron, kort och tunn med inslag av peppar i smaken. Christian tyckte den var som en kufisk skåning på kiviks marknad. Mats A var nog aningen förvirrad av whiskyn i glaset för han klämde ur sig "Den var ju intressant. När du dofta där. Vad heter du?" och tittade på Dan. Skratt!!

Snitt 78p

  

 

Nåväl, en lyckad provning var slut och nu tog det sedvanliga snacket vid. Musiktävling och röda tråden givetvis. Vinnare (som vanligt) Marcus, Peter W, Christian och undertecknad. Vi var som vanligt inget vidare på att kunna alla artister och låtnamn men vi var jävliga på att se den röda tråden och det räcker långt.

 

Vi hade även vår utlottning av årets medlemsflaska. En spännande omlottning ända in i kaklet och till sist stod Peter F som segrare och lycklig mottagara av en flaska Glenlivet Nadurra Triumph Vintage 1991.

 

Vi pratade även om ändring av stadgarna inför kommande år. Vi diskuterade att medlemsavgiften måste höjas och vi röstade/kom överrens om att fr o m 2011 ska se ut som följande:

* 400 kr /år i medlemsavgift

* 150 kr/provning man är närvarande på

* 200 kr/provning för gäster

* Inget lotteri i fortsättningen

Nästa års provningar spikades också och de blir som följer:

Februari - Peter W

April - Lasse

September - Marcus

November - Mats G

 

Tack alla för en lyckad kväll.

Slainte!

//Lasse