Happy Dramming.com

Provning 2011 09 02

 

Hemma hos Marcus samlades den här gången Peter W, Peter F, Roger, Mats G, Marcus, Christian, Dan, Håkan och Lasse för ännu en härlig afton i whiskyns tecken. Innan flighten bjöds vi laxknyte a la Marcus. En Superb måltid måste jag säga. Tack! 

Glen Spey, 21YO

En otroligt trevlig öppning på kvällen. Vi enades om mycket vanilj, honung, kola och en härlig sötma i doften. Smakmässigt bjöd den på sötma, kola, fin torrhet och lite sälta i bakgrunden. Kanontrevlig wirre.

Snitt 86,5p

 

Glenlivet, OB Triumph Vintage 1991, Bottled 1003, Batch no 0310b, 48%

Även denna sak var trevlig även om den avgick med jumboplatsen på kvällens provning. Davidoff Danish Mixture tyckte Håkan att den doftade. Vi andra menade att det var lite ammoniak känsla över den och även en syrlighet.

Snitt 76


 

Glen Grant, OB 170th anniversary, 46%

Återigen var det Håkan som sätte tonen då han menade att den inte gav honom hår på bröstet. Mer som ett äpple i skumgodisversion. Nåja, vi andra var mer inne på päron i doften och lakrits, sälta i smaken. En del läder också.

Snitt 77,5

 

Ardbeg, Chieftan’s Choice, 9806-1009, 43%, Cask #1783-90, 1/2400 btls

En trevlig askdoft och mycket rök möter oss. Tjära och slipers är andra saker vi nämner. Smaken är rök, sälta, peppar och lite enkelspårig sak tyvärr. God men ändå sådär. Eller som Peter F sade: ”Tång! Bisongräs!.....ok, jag hittade på men jag vill så gärna tycka om den”. Dan lade dessutom av en rap och efter den tyckte han att det var tydlig lax smak. Inte dåligt att få fram middagssmaken efter fyra whiskies.


 

Kvällen fortsatte som vanligt i goda vänners lag med mycket skatt och stoj. Vi enades om nästa års provningar och det blev som följer:

Februari – Mats G

April – Christian

September – Peter F (hemma hos Håkan)

November – Peter W

I tillägg till det blir det en slattafton hemma hos Dan under sommaren.

 

Tack för i afton killar. Nästa provning blir det besök hos Smögen destilleri.